Marja Entrich grundade sitt hudvårdsmärke i Stockholm 1943. Hon var född i Lettland, uppvuxen i Stockholm och hade nu kommit hem efter ett par decennier utomlands. Hon hade utbildat sig till kosmetolog på Helena Rubinsteins berömda skola i Paris och därefter arbetat på några av de bästa salongerna i Frankrike, Tyskland och Tel Aviv i Israel. Med sig hade hon ett gediget yrkeskunnande och en passion för att skapa riktigt bra hudvård.

Marja Entrich med Cidescos guldmedalj

Marja Entrich hade märkt att hon mådde bättre av vegetarisk kost och det påverkade henne även i synen på hudvårdsprodukter. Hon menade att det hon inte kunde tänka sig att äta skulle hon inte heller ha på huden. Hon beslöt därför tidigt att alla Marja Entrich-produkter endast skulle innehålla vegetabiliska råvaror av högsta klass. Detta i en tid där basen för nästan alla hudkrämer var ullfett, lanolin. Marja Entrich var också först med ingrediensförteckning på sina produkter långt innan det blev standard. Hon var också tydlig med att inte testa produkterna på djur. Marja Entrich var också först med vattenlöslig rengöring, med pH-balanserade produkter, och med arganolja som ingrediens.

Hon var en uppskattad hudterapeut på Marjakliniken på Skeppargatan i Stockholm och blev bland annat berömd för sin lymfmassage och för behandling av generande skäggväxt. Marja Entrich är den enda person i världen som har blivit tilldelad Cidescos guldmedalj två gånger, Grand Prix Estetique de Cidesco: 1957 för sin massagemetod och 1989 i Aten för sitt pionjärarbete inom hud- och kroppsvård. (Cidesco = internationell organisation för hudterapeuter.)

Marja Entrich sålde företaget till Gun och Timo Tammerlöv 1982 och de drev det vidare med stor framgång. Man har kontinuerligt utvecklat nya produkter och Marja Entrich har sålts över hela världen även om de största marknaderna har varit Sverige och Finland. Man  har huvudsakligen verkat i en hemförsäljningsmodell.

2020 har Lectica, en familjeägd företagsgrupp med 20 års erfarenhet som distributörer av internationellt kända hudvårdsvarumärken, tagit över Marja Entrich som ett helägt dotterbolag. Målsättningen är att fortsätta utveckla naturliga hudvårdsprodukter av högsta kvalitet, tillverkade enligt GMP. Vi strävar efter att tillverka våra produkter på det mest miljövänliga sättet och även komplettera serien med hudvård med aktiva ingredienser enligt de senaste vetenskapliga rönen. Försäljningsmodellen kommer att breddas, framförallt genom en digital närvaro och med uppdaterade hemsidor och sociala medier. Marja Entrich har en historia av innovation utan att ge avkall på kvalitet och Lectica kommer att följa samma principer när vi för varumärket in i framtiden, allt för att skapa kvalitativ hudvård som fungerar i människors vardag.